Uitzonderlijk Fruit

Welkom in de smaakvolle wereld van ons kweekproject, waar we een overvloed aan heerlijk fruit cultiveren, afkomstig van zorgvuldig gekozen moederplanten en het weelderige voedselbosgedeelte van onze site.


Het hart van onze fruitproductie ligt bij de moederplanten, waarvan de vruchten niet alleen dienen als smakelijke beloning tussen het kweekwerk door maar ook als toekomstige bron van inkomsten. Zodra we geen blijf meer weten met de opbrengst, zal die, vers of verwerkt, aangeboden worden in de winkel. Diversiteit op het veld vertaalt zich in creativiteit in de keuken. Neem straks een kijkje op onze Recepten-Blog

Sappige appels, verrassende vijgen, aromatische kweeperen, de zoetste moerbeien, krokante nashi's, blette mispels, knaloranje kaki's, sechuan peper, noten groot en klein, uiensoepbomen en saladestruiken... Er is nog zoveel meer maar you get the picture. Kom zelf curieuzeneuzen in ons levend laboratorium, waar we de groei en veerkracht van verschillende cultivars observeren, hun adaptatie aan ons klimaat en bodem, en natuurlijk, de cruciale factor: de smaak

Dankzij een doordachte selectie van diverse cultivars genieten we van een goede oogstspreiding. Van vroege zomeroogsten tot late herfstvruchten, ons fruitseizoen strekt zich uit over meerdere maanden. Dit biedt niet alleen variatie op ons eigen bord, maar het stelt ons ook in staat om bezoekers te laten proeven van verschillende smaken en texturen.


Tijdens rondleidingen nodigen we bezoekers dus uit om te proeven. Deze tastbare ervaring gaat verder dan wat je kan lezen in de plantenfiche op de website; het is een directe verbinding met de natuur, met ons stukje aarde. Door mensen te laten proeven, willen we niet alleen hun zintuigen prikkelen, maar ook hun nieuwsgierigheid wekken om zelf deze planten in hun tuinen te verwelkomen.


We geloven in de kracht van eigen teelt, in het plezier van het oogsten van je eigen fruit. Daarom introduceren we niet alleen de smaken, maar delen we ook kennis over het kweken en verzorgen van deze planten. Van snoeitips tot bodemvereisten, we willen mensen het vertrouwen geven om zelf aan de slag te gaan. Want er is niets zo bevredigend als het plukken van je eigen appels of peren, wetende dat je hebt bijgedragen aan de groei van iets heerlijks.


Onze site, met zijn voedselbosgedeelte, dient als een inspirerende showcase van wat mogelijk is in een harmonieus en vruchtbaar ecosysteem. Hier, te midden van een verscheidenheid aan planten, laten we zien hoe een tuin kan evolueren tot een zelfvoorzienend paradijs. We hopen dat mensen niet alleen vertrekken met blije papillen, maar ook met een nieuw begrip en waardering voor de magie van fruitteelt.


Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.